Profiel

De afgelopen 10 jaar ben ik actief geweest als ICT manager bij zorginstellingen ((VieCuri, OLVG) en diverse grote overheidsorganisaties (provincie Groningen, het OM en de belastingdienst). Hier heb ik met succes veranderingen gerealiseerd op het gebied van HRM, ICT en efficiency.  Mijn focus ligt op de kerntaken van de afdeling en het functioneren van de medewerkers. Door open en eerlijk te communiceren en duidelijk te zijn wat ik van mensen verwacht, kan ik substantiële veranderingen doorvoeren.

Mijn stijl van leiding geven is open en direct, zie onder referenties hoe medewerkers en opdrachtgevers dit ervaren.

Ik ben inzetbaar als ICT manager op het gebied van interim- en verandermanagement, specifiek als leidinggevende van een ICT afdeling of als programmamanager. Bij eerdere opdrachtgevers heb ik de volgende taken uitgevoerd:

  • eindverantwoordelijke voor de afdeling ICT;
  • outsourcen van de ICT, inclusief contractonderhandelingen;
  • inrichten van de functionele beheeromgeving voor bedrijf kritische applicaties;
  • contact met leveranciers over contracten en hun dienstverlening;
  • het aansturen van diverse projecten op het gebied van de technische infrastructuur.

Naast mijn activiteiten als ICT manager geef ik trainingen op het gebied van management en ICT, waaronder ICT-architectuur, project- en programmamanagement, beheer met behulp van ITIL/BiSL/ASL en technische ICT trainingen.

Dick Bins

Download CV

LinkedIn profiel